Ons engagement

Duurzame koffie en thee

Het is nobi’s missie om jou uit te nodigen op het pad van bewustzijnsgroei en zelfontplooiing. Dat start natuurlijk bij onszelf en bij de acties die wij dagdagelijks stellen. We selecteerden onze leveranciers dan ook met de grootste zorg en beoordeelden hen op hun betrouwbaarheid, duurzaamheid, eerlijke handelspraktijken, ketentransparantie en correcte prijs. Zo dragen wij onze verantwoordelijkheid voor een leven vanuit bewustzijn elke dag opnieuw uit in de gerechten, sappen en dranken die wij serveren. En die dag start met… 100% organische koffie of duurzame thee natuurlijk!

Nobi, dat is 100% organisch gecertificeerde Arabica koffie

Kom je smaakpapillen verwennen bij onze nobi barista! Hier proef je koffie met wereldallure, want onze bonenmix werd op maat van nobi’s taste of life samengesteld. Onze koffiemengeling is een uniek samenspel van drie soorten 100% organische Arabica koffiebonen. Sluit je ogen en je  proeft bijna de berglucht waar onze koffie op hoogtes tot wel 2000 meter duurzaam werd geteeld, geoogst, gebrand en ecologisch verpakt door onze partners. Het is het resultaat van het vakkundige werk van wel 125.000 Peruviaanse gezinnen, van een duurzame Congolese Coöperatieve en van kleinschalige verwerkers van organische koffie in Nicaragua.

Onze koffiebonen werden medium gebrand en staan voor diverse delicate smaaksensaties, net zoals het leven zelf. Nu en dan een fruitige ondertoon van besjes, dan weer een delicate toets van caramel met een nasmaak van donkere chocolade, soms weer friszurig maar bovenal verrassend!

Ons engagement

Een betere wereld start bij jezelf en bij de keuzes die je maakt, elke dag opnieuw. Nobi kiest resoluut voor duurzame thee en koffie en hiervoor focussen we op deze vier ethische pijlers:

  1. Biologische en duurzame landbouw

Door te kiezen voor biologische boerderijen en duurzame landbouwpraktijken worden synthetische chemicaliën geweerd tijdens het teelt- en productieproces. Hierdoor blijft de bodem gezond en zetten we in op het vergroten van de biodiversiteit.

  1. Ethical Sourcing

Onze partnerships werden zorgvuldig geselecteerd op basis van het naleven van eerlijke handelspraktijken. Dit wil zeggen dat lokale gemeenschappen en boeren die instaan voor de productie van onze organische koffie en thee, eerlijk werden vergoed. Sociale gelijkheid en het welzijn van de gemeenschap wordt hierdoor bevorderd.

  1. Milieuvriendelijke verpakking

Onze thee en koffie wordt ecologisch en zonder het gebruik van aluminium verpakt aan ons geleverd. In onze restaurants besteden we -waar mogelijk- aandacht aan milieuvriendelijke materialen, en biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen.

  1. Specialty en single-origin selecties

Nobi’s koffiebonen werden geselecteerd uit een reeks specialty en single-origin koffies. Hierdoor biedt koffie van nobi een uniek smaakprofiel aan dat de specifieke koffieteeltregio van waar onze bonen afkomstig zijn typeert.

Zijn we fier?

Ja, toch wel. Het aanbieden van duurzame thee- en koffieopties die op ethische wijze werden verkregen, milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord zijn, is niet altijd de gemakkelijkste keuze binnen de harde wereldmarkt. Bij nobi geniet je echter 100% van een verse, rijke en gezonde eet- en drinkervaring die bovenop jouw eigen feel good ook nog eens een positieve impact nalaat op de wereld om jou heen. De ideale start voor een stralende dag!

Kom je proeven?

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze pagina te blijven bezoeken, accepteert u ons gebruik van cookies. Privacybeleid

Ik ga akkoord